nieuws

Verwaal kiest al ruim een kwart eeuw voor MAN

Geen categorie

Jan Verwaal en Arie Noordergraaf vormen de huidige directie van het transportbedrijf dat in 1922 werd gestart door de opa van Jan. Een bedrijf zoals je dat toen veel vaker zag met een paard en wagen. Inmiddels telt Verwaal Transport in Stolwijk 30 vrachtauto’s die voor het overgrote deel bouwgerelateerde lading vervoeren.

Verwaal kiest al ruim een kwart eeuw voor MAN

Dat geldt zeker voor de jongste aanwinst van Verwaal Transport. Deze twintigste MAN binnen het wagenpark is een TGX 28.360 6×2-4 in Euro 4-uitvoering met XL-cabine en gestuurde naloopas. Van Leeuwen Truckservice Waddinxveen leverde de 3-assige trekker waarop VDA een 44 ton/meter autolaadkraan monteerde.

De nieuwe MAN TGX beschikt over een zesvoudig uitschuifbare Palfinger PK 44002 e 44 ton/meter kraan. “Een bewuste keus”, legt Jan Verwaal uit. “Voor het zware werk hebben wij al twee auto’s met een 72 ton/meter autolaadkraan en deze 44 ton is een mooi maatje om in te zetten en een uitvoering die wij nog niet hadden. Voordeel is verder dat hij op een 3-assige trekker past. Dus gunstiger in gewicht, aanschafprijs, onderhoud en brandstofverbruik. In dit geval hebben wij vanwege het vele kraanwerk en de overstekende lading voor de XL-cabine gekozen. Normaal kopen wij bij MAN de grootste XXL-cabineversies. De normale schotelhoogte maakt het mogelijk om er diverse opleggers aan te koppelen. Er staat momenteel ook nog een nieuwe semi-dieplader met een laadhoogte van 75 centimeter bij Nooteboom in bestelling. Deze zal in combinatie met deze trekker ingezet worden voor het vervoer van hoge kozijnen, complete spouwbladen en wegbewijzeringborden. Dergelijke ritten vragen om een wendbare auto met een kleine draaicirkel en vandaar de gestuurde naloopas.”

De nieuwe TGX trekker is, net als de MAN bakwagens van Verwaal, uitgevoerd met een handgeschakelde versnellingsbak in combinatie met een ComfortShift. Dit biedt grote voordelen tijdens de inzet in zwaardere terreinen. De overige MAN trekkers die in de afgelopen drie jaar zijn aangeschaft beschikken allemaal over een TipMatic.

Verwaal werkt voornamelijk in de bouw- en infrawereld en vervoert naast kozijnenbokken, ook lantaarnpalen die men met de autolaadkranen ook plaatst en verder een scala aan bouwmaterialen, baggerboten met bijbehorende pontons, slangen en leidingen. Ook bouwketen, steigers containers, tanks en silo’s vervoert Verwaal regelmatig.

Reageer op dit artikel