nieuws

Straat meer dan een jaar open: winkel bijna failliet

Geen categorie

De Book Exchange aan de Kloveniersburgwal in Amsterdam dreigt failliet te gaan omdat de straat voor de deur al vanaf 2007 open ligt. Er wordt aan het riool gewerkt. In juli 2008 zou het klaar zijn, maar de werkzaamheden liepen keer op keer uit.

Straat meer dan een jaar open: winkel bijna failliet

Jeff Stone, eigenaar van Book Exchange, maakt zich zorgen. Sinds de opbreking is zijn omzet met een kwart gedaald. Zijn klandizie laat de zaak letterlijk links liggen. Winkelend publiek komt de straat niet meer in. Daarom diende hij een claim in wegens inkomensderving. Die is echter door Waternet afgewezen.

Waternet dacht in december klaar te zijn, maar ook deze belofte kwam ze niet na. Het bedrijf wijt de vertraging aan onvoorziene tegenvallers. De eigenaar van de boekwinkel die naast het pand woont, is ontevreden over de werkwijze van Waternet. Dat gebruikt volgens haar de straat voor de deur van de winkel als oplag. Daarom zou dit deel van de straat niet afgebouwd worden.

De organisatie voor het MKB herkent de problemen en ziet het op meer plekken in Amsterdam gebeuren. Zij pleiten voor een vaste compensatie voor gedupeerde ondernemers.

Bron: RTV5

Reageer op dit artikel