nieuws

Niet-betaalde trucks wachten op nieuwe kopers

Geen categorie

Op het terrein van de lakfabriek van Scania in Meppel staan al sinds oktober circa 200 gloednieuwe trucks geparkeerd. De trekkers zijn vorig jaar geassembleerd in Zwolle voor klanten in Oost-Europa. Eenmaal daar aangekomen, bleken de opdrachtgevers niet te kunnen betalen, waarop de trucks spoorslags terug naar Noord-Nederland werden gebracht.

Niet-betaalde trucks wachten op nieuwe kopers

“Wij hadden een deel van ons terrein in Meppel nog beschikbaar”, vertelt plaatsvervangend algemeen directeur Piet van de Wetering van Scania in Meppel. “En nu is het zoeken naar nieuwe kopers. Gelukkig komt er wat beweging in. Elke dag verdwijnen er een paar trucks, met name richting Midden-Oosten. Meestal zijn een paar kleine aanpassingen voldoende en hoeft de trekker bijvoorbeeld niet helemaal te worden overgespoten.”

Omdat in heel Europa de vraag naar nieuwe trucks is ingezakt, is Scania al een aantal weken korter gaan werken in Zwolle en Meppel. Ook veel toeleveranciers voor de auto-industrie kampen met dat probleem. De markt trekt nog steeds niet echt aan. De van oorsprong Zweedse vrachtwagenbouwer doet daarom deze week de aanvraag de deur uit voor een verlenging van de bijzondere werktijdverkorting met nog eens zes weken.

Bron: Dagblad van het Noorden

Reageer op dit artikel