nieuws

MobiliteitsCentrum voor behoud chauffeurs en machinisten

Geen categorie

Gisteren is het MobiliteitsCentrum Transport van start gegaan. Met dit initiatief nemen werkgeversorganisaties en vakbonden maatregelen tegen de economische neergang in het beroepsgoederenvervoer. Het online MobiliteitsCentrum is een gezamenlijk initiatief van de werkgeversorganisaties Transport en Logistiek Nederland (TLN), Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) en de Vereniging Verticaal Transport (VVT), en de vakbonden FNV Bondgenoten en CNV BedrijvenBond. Randstad neemt de dagelijkse uitvoering van het MobiliteitsCentrum op zich.

MobiliteitsCentrum voor behoud chauffeurs en machinisten

Als gevolg van de economische ontwikkelingen van de afgelopen maanden hebben werkgevers en werknemers de handen in elkaar geslagen om de waardevolle medewerkers te behouden voor de transportsector. Een belangrijk middel hierbij is het oprichten van een (tijdelijk) MobiliteitsCentrum. Het MobiliteitsCentrum Transport heeft als doel werkloze vrachtautochauffeurs en kraanmachinisten te helpen bij het vinden van een nieuwe baan in de transportbranche.

Op de site mobiliteitscentrumtransport.nl kunnen chauffeurs en kraanmachinisten zich aanmelden. Zij krijgen online hulp bij het vinden van vast of tijdelijk werk. Ook bedrijven met boventallige chauffeurs en kraanmachinisten – en bedrijven die juist vacatures hebben – kunnen gebruik maken van de faciliteiten van het MobiliteitsCentrum Transport.

Het MobiliteitsCentrum is bedoeld voor chauffeurs, die werkloos zijn geworden door faillissement of reorganisatie of die werkzaam zijn bij een organisatie waarvoor werktijdverkorting is aangevraagd. De adviseurs van het MobiliteitsCentrum Transport combineren uitgebreide ervaring op het gebied van werkbemiddeling met ruime kennis van de transportsector. Zij bemiddelen voor zowel werkgevers als chauffeurs, wat een goede en snelle match mogelijk zal maken.

Het MobiliteitsCentrum Transport is bereikbaar via www.mobliteitscentrumtransport.nl en (0900) 4003003.

Reageer op dit artikel