nieuws

Komatsu ruimt mijnen in Cambodja

Geen categorie

Komatsu en de Japan Mine Action Service (JMAS), een non-profit organisatie, hebben recent de handen ineen geslagen voor een opbouwproject in Cambodja. Dit project omhelst het verwijderen van landmijnen en het opnieuw opbouwen van lokale infrastructuur.

Komatsu ruimt mijnen in Cambodja

Vanaf juli 2008 hebben Komatsu instructeurs de mijnenruimer D 85 MS-15 en ander materieel aangevoerd en daarnaast de plaatselijke machinisten geïnstrueerd voor het werken met en het onderhoud van de machine.

Voorafgaande aan het feitelijke mijnenruimen hebben Komatsu en JMAS 18 augustus 2008 een beginceremonie gehouden in het dorp Reak Smey Sangha in het Battambang District. Deze ceremonie werd bijgewoond door 300 dorpelingen en de gouverneur van het district.

Eind volgende maand moet het project afgerond zijn. Dan is in totaal een oppervlakte van 37 hectaren schoongemaakt en zijn wegen, reservoirs en kanalen gerepareerd.

Informatie: www.komatsu.com.

Reageer op dit artikel