nieuws

Komatsu introduceert vernieuwde midigraafmachine

Geen categorie

Komatsu kondigde onlangs de introductie van de PC 88 MR-8 midigraafmachine aan ter vervanging van de PC 88 MR-6. Deze nieuwe machine biedt een verbeterde hefcapaciteit, efficiëntere prestaties en meer comfort en veiligheid voor de machinist.

Komatsu introduceert vernieuwde midigraafmachine

De PC 88 MR-8, met een eigen gewicht variërend van 8,225 tot 8,750 kilogram en een bak capaciteit van 0,09 tot 0,34 kubieke meter, dankt zijn kracht en productiviteit aan de sterke maar brandstof efficiënte Komatsu SAA4 D95 LE-5 motor. Met een netto vermogen van 65 pk voldoet deze common-rail motor aan de Tier III emissie regelgeving en biedt ze een geoptimaliseerd brandstofverbruik met behoud van een hoog vermogen bij een laag geluidsniveau.

De PC 88 MR-8 is uitgerust met de nieuwste versie van Komtrax, het fleetmanagement systeem van Komatsu. Gegevens zoals draaiuren, de locatie en de onderhoudsmeldingen kunnen via het internet geanalyseerd worden.

Flexibiliteit en prestaties
Automatische rijsnelheden en vijf selecteerbare werkmodi optimaliseren het brandstofverbruik en verminderen de CO2-uitstoot. Het Closed Load Sensing System (CLSS) garandeert kracht en snelheid, zelfs bij gecombineerde bewegingen. Extra hydraulische circuits zijn af fabriek verkrijgbaar. Zo kan men eenvoudig hydraulische hamers, sorteergrijpers en andere toebehoren aansluiten. Via het nieuwe multifunctionele display kan de machinist zelf 0nder andere het benodigde aantal liters voor de extra functie instellen vanuit zijn ergonomische werkplek.

Eenvoudig onderhoud
Alle motoren en hydraulische componenten zijn ontworpen en vervaardigd door Komatsu, dit om een lange levensduur te kunnen garanderen. Reguliere inspectiepunten zijn gemakkelijk bereikbaar vanaf de begane grond via twee brede kunststof motorkappen. Een pre-filter verwijdert water en verontreinigingen uit de brandstof om de levensduur van motor te verlengen. Vloeistof temperaturen, oliedrukken, vervangingsintervallen en eventuele storingen kunnen via de nieuwe LCD-monitor uitgelezen worden.

Eerste klas comfort en veiligheid
De schuifdeur vergemakkelijkt het in- en uitstappen van de cabine. Eenmaal binnen kan de machinist meteen genieten van zijn ruime ergonomische werkplek. Proportionele bediening in de joysticks bied onder alle werkomstandigheden een uitstekende controle over de machine. De uiterst stevige en veilige cabine, rijalarm en 360 graden zicht rondom bieden de machinist en omstanders maximale veiligheid.

Nadere informatie: BIA BV, Zutphen

Reageer op dit artikel