nieuws

Jan de Roos kiest voor Sennebogen 643 R

Geen categorie

Altijd iets doen wat een ander niet doet, dat is het motto van Jan de Roos uit Lemmer. Vandaar dat zijn oog viel op de Sennebogen 643 R. Een rupskraan met telescoopgiek die nog vrij uniek is in Nederland.

Jan de Roos kiest voor Sennebogen 643 R

“De Sennebogen 643 R betekent voor ons een machine die flexibel is en dus overal inzetbaar is, vooral bij de bouw van staalconstructies. Door de brede rupsen kan de machine bijzonder goed werken op slecht begaanbaar terrein, is makkelijk verplaatsbaar, ook met last en kan dichtbij het werk komen”, vertelt Jan. Hij is erg trots op de nieuw aangeschafte Sennebogen. Ook de vaste machinist Henk is erg blij met zijn nieuwe kraan. Hij kon bijna niet wachten tot Jan Hooghiemstra van Kuiken BV hem instructies zou geven over de bediening van zijn nieuwe kraan.

Jan de Roos geeft aan dat er direct al een klus in Noord-Holland op stapel staat voor de 643 R. Daar wordt de Sennebogen ingezet bij de bouw van een grote staalconstructie. Stilstaan is er de komende jaren niet bij, de orderportefeuille zit aardig vol. “Daarom heb ik begin dit jaar ook een Sennebogen 608 aangeschaft”, vervolgt Jan.

De allereerste kraan die Jan de Roos kocht was een PPM telescoopkraan die hij in 1995 bij Kuiken kocht. Door de jaren heen is zijn bedrijf uitgegroeid tot een veelzijdige onderneming met diverse werkzaamheden zoals kraanverhuur, verhuur van hoogwerkers, transport, montage van staalconstructies en verhuur van verreikers. Er zijn nu 40 medewerkers in dienst bij Jan de Roos. Het bedrijf is voornamelijk actief in het noorden en midden van Nederland.

Reageer op dit artikel