nieuws

Drie JCB 722 dumpers voor Oosterhuis

Geen categorie

Onlangs werden in Exloo drie nieuwe JCB 722 dumpers in gebruik genomen door Oosterhuis BV te Nijeveen.

Drie JCB 722 dumpers voor Oosterhuis

De dumpers worden ingezet op het Lofar project (foto hieronder) tussen Exloo en Buinen waar afgelopen zomer is begonnen met het inrichten van het 400 hectare grote gebied voor de Lofar radiotelescoop. Dit gebied biedt plaats voor 26.000 antennes en is het centrale punt van een gebied met een diameter van 350 kilometer. Als alles klaar is zal Lofar naar verwachting de eerste telescoop zijn die signalen kan waarnemen van de eerste sterren en melkwegstelsels die na de Oerknal in het vroege Heelal zijn ontstaan.

(Lees verder onder de afbeelding)

Oosterhuis beschikt al over enkele JCB 714 dumpers, zodat de keuze voor de 722’s voor de hand lag. De dumpers zijn uitgevoerd met onder meer bakverwarming en zeer brede Michelin Mega 1000/50 R25 X Bib banden van één meter breed, geleverd door De Molen banden te Reek, zodat de dumpers in het drassige gebied toch hun 12 kuub kunnen vervoeren. Met deze brede banden komt de totale breedte van de JCB 722 dumper toch niet boven de 3,5 meter.

Op de foto ontvangt Erik Oosterhuis (links), mededirecteur van Oosterhuis BV, de sleutels van Theo van den Berg, directeur van Asjes Technisch Handelscentrum te Alkmaar.

Reageer op dit artikel