nieuws

Crisis: Spaanse aannemer wordt bankrover

Geen categorie

De directeur van een Spaans bouwbedrijf heeft vier banken beroofd om zijn schulden te kunnen betalen. De 52-jarige man werd gearresteerd toen hij zich voorbereidde op zijn vijfde overval.

Crisis: Spaanse aannemer wordt bankrover

Door de wereldwijde financiële crisis ligt de bouw in Spanje vrijwel volkomen stil. Op de rand van faillissement besloot de directeur afgelopen zomer op alternatieve wijze in zijn schulden te voorzien. Tussen 5 september en 23 januari overviel hij vier banken in de Spaanse provincie Catalonië, waarbij hij in totaal 80.000 euro buit maakte.

De man opereerde in zijn eentje en nam uitgebreide voorzorgsmaatregelen om uit handen van de politie te blijven. Na zijn arrestatie verklaarde hij zich door de financiële situatie gedwongen te hebben gevoeld om het boevenpad op te gaan omdat zijn klanten niet meer betaalden.

Bovenstaande foto is louter illustratief en heeft dus geen betrekking op het de Spaanse aannemer in kwestie.

Reageer op dit artikel