nieuws

Actros 2555 LS 6×2 voor Van Grinsven

Geen categorie

Van Grinsven BV heeft onlangs twee Actros trucks van het type 2555 LS met V8 motor in gebruik genomen. Voor de inzet bij het exceptioneel vervoer zijn de Mercedes-Benz trucks voorzien van een bijzondere configuratie. Om een extreem korte draaicirkel te realiseren, heeft Mercedes-Benz dealer Rüttchen Oss de van origine Actros bakwagens ingekort tot een drie-assige trekker met gestuurde naloopas.

Actros 2555 LS 6×2 voor Van Grinsven

De kerntaken van Van Grinsven BV zijn kraanverhuur, nationale en internationale transporten en exceptioneel vervoer. Voor deze laatste specialiteit maakt het bedrijf gebruik van een zestig eenheden tellend wagenpark waarvan er tien een zilveren Ster op de grille hebben.

Van bakwagen tot trekker
Voordat de chauffeurs achter het stuur van hun nieuwe Actros konden plaatsnemen, moest er heel wat werk worden verzet. Van Grinsven klopte bij Rüttchen Oss aan voor een drie-asser met een zeer korte wielbasis voor een zo klein mogelijke draaicirkel. Bovendien wilde men de trucks in kunnen zetten voor verschillende transporttaken. De carrosseriespecialisten van de Mercedes-Benz bedrijfswagendealer hebben de wensen van Van Grinsven vertaald in een onconventionele oplossing waarbij de Actros bakwagens werden ingekort naar drie-assige trekkers met een schuifschotel op 96 centimeter hoogte.

Actros 2555 LS 6×2 trekkers
Het chassis van de trucks werden met maar liefst 1,10 meter ingekort. Door de geringe wielbasis van slechts 3,10 meter nemen de chauffeurs zelfs de krapste rotondes met gemak. De Actros trucks zijn bovendien uitgerust met een elektrisch en hydraulisch gestuurde naloopas die tot 40 kilometer per uur automatisch meestuurt. Dankzij deze combinatie wordt een extreem korte draaicirkel gerealiseerd. Bij een hogere snelheid wordt de as overigens automatisch vastgezet voor extra stabiliteit.

Doordat de trekkers zijn uitgerust met een schuifschotel kunnen er diverse trailers zoals huiftrailers, hoge ballasttrailers en eurodiepladers aan de truck worden gekoppeld. Hiermee zijn de Mercedes-Benz Actros trucks voor nog meer verschillende transporttaken inzetbaar. De 551 pk sterke V8 krachtbron levert voldoende vermogen om in deze uiteenlopende situaties uitstekend te presteren.

Super Driversline Prestige
Beide Actros trucks zijn uitgerust met een Megaspace-cabine voor extra comfort voor de chauffeurs. Dankzij de binnenafmetingen, de vlakke cabinevloer en de diverse opbergruimten zijn de cabines niet alleen een ideale werkplek, maar ook een uitstekende leefomgeving tijdens internationale transporten. Bovendien heeft Mercedes-Benz de trucks af fabriek voorzien van het Super Driversline Prestige-pakket waarin ondermeer lederen bekleding en elektrische zonwering zijn opgenomen.

Reageer op dit artikel