nieuws

SITA kiest voor Volvo en Sennebogen

Geen categorie

SITA heeft gekozen voor het leasen van Volvo en Sennebogen machines. Sinds kort werken twee nieuwe Volvo graafmachines EC 240 C op de locatie SITA Recycling Services in Groningen en wordt binnenkort de derde afgeleverd. Bij SITA Recycling Services in Rotterdam zijn onlangs twee Volvo L 120 F wielladers aan het werk gezet en worden weldra ook nieuwe graafmachines EC 240 C verwacht. Verspreid over de overslaglocaties in Nederland zijn vier Sennebogen 821M en een Sennebogen 825M overslagmachines ingezet.

SITA kiest voor Volvo en Sennebogen

De twee afgeleverde graafmachines Volvo EC 240 C worden bij SITA in Groningen ingezet bij het sorteren van afval. Nadat het bouw- en sloopafval is binnengebracht wordt het afval met de graafmachines gesorteerd en de sorteerinstallatie gevoed. Ook worden met de nieuwe graafmachines containers gevuld en worden er overslagwerkzaamheden verricht.

De drie graafmachines zijn identiek uitgevoerd. Zo zijn de machines net als de Sennebogen overslagmachines, volgens landelijk beleid van SITA, af fabriek voorzien van een roetfilter, overdrukunit op de cabine en een grofmazige radiateur met automatisch omkeerbare fan. Verder zijn de machines voorzien van extra werklampen voor beter zicht op het werk. Om te voorkomen dat stof een negatieve invloed heeft op het presteren van de machines, zijn de motorcompartimenten voorzien van extra stofgaas. Het CareTrack systeem waarmee de Volvo machines zijn uitgerust zorgt voor een goed actueel overzicht van exacte draaiuren, storingsmeldingen, onderhoudsintervallen en brandstofverbruik van de machines.

Voor alle Volvo en Sennebogen machines heeft SITA met Kuiken NV service overeenkomsten afgesloten, ‘Gold’ voor de Volvo’s en ‘Geel’ voor de Sennebogen machines. De monteurs van Kuiken zijn specifiek opgeleid voor Volvo en Sennebogen machines waarbij een optimale inzet van de machines gegarandeerd wordt.

Reageer op dit artikel