nieuws

Komatsu bouwt fabriek in Yaroslavl, Rusland

Geen categorie

Komatsu gaat in Rusland een bedrijf oprichten voor de productie van bouw- , industrie en compact materieel, inclusief heftrucks.

Komatsu bouwt fabriek in Yaroslavl, Rusland

De vestiging in Yaroslavl is de 47e fabriek waar Komatsu bouw- en mijnbouwmaterieel aanmaakt: 12 in Japan en 35 in de rest van de wereld.

De productie zal beginnen in juni 2010 en wordt opgestart met de fabricage van de rupsgraafmachine PC 200. Geleidelijk aan volgen dan de PC 300 en PC 400 modellen. Bij het compacte materieel begint de Japanner met de productie van 1 tot 2 ton zware heftrucks, zowel brandstof als elektrische uitvoeringen. Daarna staan er schrankladers op het programma.

Komatsu hoopt met deze nieuwe faciliteit in Rusland dicht bij het groeiende toekomstige klantenpotentieel te zitten en logistieke kosten te kunnen reduceren. Yaroslavl ligt langs de Wolga, 280 kilometer noord-oost van Moskou en heeft een inwonertal van 600.000 mensen.

Reageer op dit artikel