nieuws

Wereldpremière voor Terex-Pegson XH 500 SR

Geen categorie

Terex Pegson heeft tijdens de Steinexpo 2008, die begin september in Duitsland is gehouden, zijn geheel nieuwe ontwikkelde 60-tons Terex Pegson XH 500 SR combi-breker gepresenteerd aan de wereld.

Wereldpremière voor Terex-Pegson XH 500 SR

De door Marijs Recyclingtechniek uit Mariënberg vertegenwoordigde fabrikant

De XH 500 SR is Pegson’s nieuwste ontwikkeling op het gebied van roterende brekers met een aan de machine gebouwde nazeef. Als hart van de machine is de welbekende Hazemag APPH 1214/Q gemonteerd,welke zijn dienst al bewezen heeft op de Terex Pegson 1412.
Net als bij de 1412 heeft de XH 500 SR ook een trilgoot onder de breker, zodat ijzer geen problemen geeft aan de hoofdafvoerband.

De nieuwe XH 500 SR is voorzien van een dubbeldeks voorzeef van 2100 millimeter lang en 1300 millimeter breed, Deze zeeft uit het te breken materiaal de fijne fractie, zodat deze niet meer door de breker hoeft en dus geen slijtage en kosten veroorzaakt.

Als nazeef heet Pegson gekozen voor een Powerscreen zeefunit met een lengte van wel 5000 millimeter lengte waardoor het ook mogelijk is met hoge capaciteit fijn fracties uit te zeven. Uiteraard wordt de overkorrel rechtstreeks via een retourband terug in de bunker gebracht.

Voor de aandrijving is gekozen voor een CAT C13 Tier III met 440Pk die via een koppeling rechtstreeks de breker aandrijft.

De XH 500 SR heeft een transporthoogte van 3800 millimeter en is daardoor gemakkelijk te transporteren op de meeste diepladers.

Meer informatie: Marijs Recyclingtechniek BV.

Reageer op dit artikel