nieuws

Waterschap oefent met ‘inpakken’ van dijk

Geen categorie

Waterschap Rivierenland oefent op vrijdag 5 september met het inpakken van een stuk dijk bij Hagestein.
Enkele grote stukken zeil worden over de dijk gerold en vastgezet. In een situatie met hoog water op de rivier kan dit nodig zijn om te voorkomen dat de dijk extreme schade oploopt of bezwijkt.

Waterschap oefent met ‘inpakken’ van dijk

Met deze oefening bereidt het waterschap zich voor op de grote landelijke overstromingsoefening Waterproef, die in de eerste week van november gehouden wordt. Deze landelijke oefening bestaat uit drie deeloefeningen waarvan er één zich afspeelt in de veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid, waartoe Waterschap Rivierenland behoort. Bij die oefening zullen meer partijen betrokken zijn, zoals hulpdiensten, gemeenten en diverse ministeries. In november zal een groter stuk van de dijk ingepakt worden.

Reageer op dit artikel