nieuws

Waterleiding voor 700.000 liter

Geen categorie

Met de plaatsing van een enorme boorkop is 3 september het startsein gegeven voor de boring van bergbezinkleidingen onder de Schijndelseweg in Boxtel. Hiermee is de reconstructie van de drukke verkeersroute begonnen. De boorkop zorgt ervoor dat de leiding kunnen worden aangelegd zonder graafwerkzaamheden in de straat en het trottoir.

Waterleiding voor 700.000 liter

De boorkop maakt de grond los waarna de leidingen worden geplaatst. De buizen hebben een diameter van meer dan twee meter. De bergbezinkleidingen zorgen ervoor dat overtollig water bij zware regenval wordt opgevangen en dat het vuil in het rioolwater kan bezinken voordat het wordt afgevoerd. Het schone deel wordt weggepompt naar het oppervlaktewater, het bezinksel en slib gaat naar de rioolzuiveringsinstallatie.

Eerder waren er plannen om een bassin te plaatsen waarin het water zou worden opgevangen. Na protesten van omwonenden is voor ondergrondse leidingen gekozen. “Die kunnen 700.000 liter water opslaan”, aldus wethouder Wim van Erp.

“Omdat Oost een vrij natte wijk is, is gekozen voor bergbezinkleidingen”, legt projectleider Geert Koelink uit. ”Op deze manier kunnen we het regenwater beter verwerken.”

Bron: BrabantCentrum

Reageer op dit artikel