nieuws

Vrachtwagenchauffeur gered uit brandende cabine

Geen categorie

Een 49-jarige vrachtwagenchauffeur uit Nijeveen is maandagmiddag rond half zes op de A1 bij Baarn uit zijn brandende vrachtwagen gered door een aantal automobilisten.

Vrachtwagenchauffeur gered uit brandende cabine

De trekker-oplegger combinatie die in de richting van Amsterdam reed, was in brand gevlogen. Dat gebeurde vermoedelijk nadat de chauffeur onwel was geworden en met zijn truck de linkervangrail raakte. De vrachtwagen kwam op zijn kant op de weg terecht en de cabine vloog in brand.

Automobilisten die het ongeluk ter hoogte van de afrit Baarn/Eembrugge zagen gebeuren, sloegen de voorruit van de vrachtwagen in met een koevoet, een moker en een klauwhamer.
Eén van de redders zag het ongeval gebeuren toen hij op de andere rijbaan in de richting van Amersfoort reed. “Ik zag dat de vrachtwagen naar rechts stuurde en toen een scherpe draai naar links maakte. De truck raakte de vangrail en kantelde. Ik heb mijn auto stilgezet en ben over de vangrail geklommen. Er werd al snel een moker over de vangrail gegooid vanaf de andere kant.’’

De automobilist kreeg hulp van een aantal andere weggebruikers. “Het raam hadden we zo in geslagen. Een grote gast met een koevoet sleurde de chauffeur uit de cabine.’’ De vrachtwagenchauffeur, die overigens nog aanspreekbaar was, is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Bron: AD – Foto: 112 Actueel

Reageer op dit artikel