nieuws

Vijf Volvo A35E dumpers aan het werk bij Hendrik

Geen categorie

In de 80 hectare grote groeve van eigenaar Hendrik Bedrijven Brunssum BV zijn het afgelopen jaar vijf Volvo A35E dumpers aan de slag gegaan. De dumpers helpen met het afgraven van de groeve.

Vijf Volvo A35E dumpers aan het werk bij Hendrik

Bij Hendrik denkt men nog een kleine vijftien jaar nodig te hebben om de groeve af te graven. Het afgelopen jaar werd geïnvesteerd in vijf spiksplinternieuwe Volvo dumpers uit de E-serie. “Wat een geluk dat we voor deze machines hebben gekozen”, zegt de heer Pierre Swelsen, bedrijfsleider bij Hendrik Bedrijven Brunssum en tevens verantwoordelijk voor de verkoop van grondstoffen. “De goede geluiden over Volvo in de markt hebben ons doen besluiten om voor Volvo dumpers te kiezen en dat was een schot in de roos”.

De A35 dumper uit de E-serie beschikt over een nieuwe 6-cilinder 12 liter D12D motor en biedt 426 pk. Daarnaast zijn de dumpers uitgerust met een nieuwe transmissie met negen versnellingen vooruit en drie achteruit. De topsnelheid is toegenomen van 55 km/uur naar 57 km/uur. Het laadvermogen is 33,5 ton.

De dumpers rijden af en aan met volgeladen bakken delfstoffen die uit 25 meter diepte worden uitgegraven. Mijnsteenlagen worden hier afgegraven en vervolgens lagen klei, zand en grind. Het gat dat ontstaat door het afgraven, wordt door de Volvo dumpers weer keurig dichtgereden met mijnsteen en leisteen. Als de groeve geheel is afgegraven en voorzien van de grondlaag, kan het terrein voor vele doeleinden worden gebruikt, van industrieterrein tot golfcourt.

Opvallend noemt Pierre het comfort in de cabine van de machinist en het brandstofverbruik van de dumpers. “De machines kunnen langer aan één stuk doorwerken door de grote tankinhoud van bijna 480 liter en doordat de dumpers voorzien zijn van airco is het klimaat in de cabine zeer aangenaam. We horen alleen maar goede geluiden van onze machinisten, dan kunnen we niet anders dan tevreden zijn”.

De Volvo dumpers worden onderhouden door Ralf Moors, monteur van Hendrik Bedrijven Brunssum. Hij verzorgt in principe het onderhoud van alle machines. Kuiken Servicevestiging Echt is de dichtstbijzijnde vestiging en vanuit hier kunnen Kuiken monteurs Ralf indien nodig binnen no-time bijstaan. Daarnaast wordt nog gekeken naar de mogelijkheden die de interessante service overeenkomsten van Kuiken Hendrik Bedrijven Brunssum kunnen bieden. De langere garantie op de machines, die onderdeel is van de serviceovereenkomst, is een goede overweging waard.

Reageer op dit artikel