nieuws

Verplaatsbare Barrier aan het werk

Geen categorie

Rijkswaterstaat heeft op de Haringvlietbrug de zogenaamde ‘Verplaatsbare Barrier’ aan het werk gezet. Het voertuig kan relatief snel betonnen blokken verzetten van de ene rijstrook naar de andere en hiermee verkeershinder minimaliseren.

Verplaatsbare Barrier aan het werk

Sinds afgelopen vrijdag vinden er op de Haringvlietbrug werkzaamheden plaats, waardoor er in totaal slechts drie rijstroken beschikbaar zijn voor het verkeer. De Verplaatsbare Barrier kan inspelen op de veranderingen in de verkeersdrukte per rijrichting.

De verplaatsbare Barrier is een voertuig dat de betonnen blokken die tijdens werkzaamheden worden gebruikt met een snelheid van tien kilometer per uur kan verplaatsen van de ene kant van een rijstrook naar de andere kant. Op deze manier zullen er tijdens de werkzaamheden op de Haringvlietbrug steeds twee rijstroken in de belangrijkste spitsrichting geopend zijn om zo de verkeershinder te minimaliseren. ’s Ochtends zullen er twee rijstroken in de richting van Rotterdam beschikbaar zijn en ’s avonds zullen er twee rijstroken naar Zeeland beschikbaar zijn.

De inzet van de Verplaatsbare Barrier vindt plaats in het kader van FileProof, een programma van het ministerie van Verkeer en Waterstaat, met circa 50 projecten voor filebestrijding op de korte termijn om de bereikbaarheid in Nederland te verbeteren.

Bron: Ministerie van Verkeer en Waterstaat / Engineering 360

Reageer op dit artikel