nieuws

Twee Case CX 80 midigravers voor Vink

Geen categorie

Een echt familiebedrijf is er sinds de overname in 2007 van Arie Vink ontstaan in Lhee bij Dwingeloo. Peter Wijntjes, zijn vrouw Margret en de kinderen Rick, Richard, Danny en Dafne runnen er nu het loon- en grondverzetbedrijf Vink BV.

Twee Case CX 80 midigravers voor Vink

Prachtig – en super! – zijn de stopwoorden van Peter, maar ondertussen worden er duidelijke en heldere afspraken gemaakt met opdracht gevers en leveranciers .

Begin dit jaar werd er gesproken over het inruilen van twee midigravers van een ander geel merk, maar zoals het vaker gebeurt in het ondernemersschap kropen er eerst een aantal andere investeringen voor. Toen er voor de vakantie duidelijk werd dat er voldoende opdrachten in het vooruitzicht waren, besloot Vink BV om ze alsnog om te zetten naar twee nieuwe Case’n uit de Sumitomo stal.

Hier is in deze klasse keuze uit twee typen: de CX 75 met de boom naast de cabine of de CX 80 met de offset boom voor de cabine. Gekozen is voor de CX 80 omdat er veel in de infra gewerkt zal worden.

De CX 80, geleverd door Hansan Noord BV Staphorst, weegt 8400 kilogram, heeft een motorvermogen van 40 kw, is uitgerust met sloop/sorteer functie en lekolie leiding en rubber pads op de rupskettingen.

Foto: De foto is gemaakt in Coevorden waar in opdracht van BAM combi sleuven worden gegraven om een aantal kabels en leidingen te verstoppen.

Reageer op dit artikel