nieuws

Tonnen nieuw asfalt voor vliegbasis

Geen categorie

Medio dit jaar verwerkte Heijmans Wegenbouw, in één weekend, 10.000 ton asfalt op de vliegbasis Gilze-Rijen. Hiervoor werden negen asfaltspreidmachines en twintig walsen ingezet die één aaneengesloten deklaag van AC 11 surf (DAB 0/11) aanbrachten.

Tonnen nieuw asfalt voor vliegbasis

Vanaf vier asfaltinstallaties reden 90 vrachtauto’s continu heen en weer om de bij elkaar 350 vrachten op het werk te brengen. Met deze grootschalige inzet is een hoogwaardig resultaat bereikt. Het warm in warm aanbrengen leidt tot een in principe naadloze constructie.

Als voorbereiding hierop werd 30.000 ton asfalt aangebracht. Dit deel van de revitalisatie bestond uit het aanbrengen van 60 millimeter AC 22 base (STAB 0/22) en als deklaag 40 millimeter SMA-NL 11 op de landingsbaan dwars op de hoofdbaan. Evenals de aanleg van de onderlaag voor de hoofdbaan van 60 millimeter 22 base (STAB 0/22).

Reageer op dit artikel