nieuws

Sennebogen 850 uitkomst voor L’Ortye in haven Stein

Geen categorie

Een Sennebogen 850 met 21 meter gieklengte is de perfecte aanvulling op de draadkraan waar L’Ortye sinds jaar en dag mee werkt. De Sennebogen overslagkraan wordt dagelijks ingezet voor het laden en lossen van vrachtschepen in de haven van Stein.

Sennebogen 850 uitkomst voor L’Ortye in haven Stein

In 1987 heeft Haven-Stein BV, een dochtermaatschappij van L’Ortye uit Hoensbroek, de 7,5 hectare grote haven van de gemeente Stein gekocht. Dagelijks arriveren in de haven volgeladen vrachtschepen van 300 tot meer dan 3000 ton. De ladingen bestaan voornamelijk uit zand, kolen, kunstmest, vliegassen en natuursteen. Ook ladingen met magnesiet uit het verre China worden in de haven van Stein gelost.

De schepen die bij L’Ortye in Stein arriveren, worden – gezien de loscapaciteit en de flexibiliteit – voornamelijk gelost met een Sennebogen 850. Vliegensvlug maar toch zeer secuur lost machinist Frank Reijners met zijn Sennebogen 850 de schepen en vult de opslagboxen. Op een later tijdstip wordt het materiaal door de vele vrachtwagens met oplegger van L’Ortye opgehaald en vervolgens door de gehele Benelux en in Duitsland bij de klanten afgeleverd.

Frank werkte voordat de Sennebogen werd aangeschaft op de vaste draadkraan en het verschil in bediening is groot. Zo gaat het laden en lossen een stuk sneller en behendiger door de makkelijke besturing van de machine. Met de giek van 21 meter kan de Sennebogen de afstand van de schepen naar de opslagboxen met gemak overbruggen en ook board to board verlading is voor de Sennebogen 850 geen probleem. Met een camera op de giek en extra grote stempels is de Sennebogen goed uitgerust voor zijn dagelijkse werkzaamheden. Meerdere uitrustingstukken, waaronder een hijshaak voor het takelen van grote delen en bijvoorbeeld big-bags in en uit het schip, zijn aangeschaft.

Voor het onderhoud van de Sennebogen overslagkraan maakt L’Ortye gebruikt van de all-in serviceovereenkomst van Kuiken. Vanuit Kuiken Servicevestiging Echt komt de servicemonteur op locatie het onderhoud van de Sennebogen 850 verzorgen. “Dit werkt prima en we hebben er geen omkijken naar”, zegt Jean L’Ortye.

Jean vormt sinds 2006 samen met zijn zus Vivien de directie van L’Ortye. Zij zijn de derde generatie van de familie L’Ortye die het bedrijf runt. Opa L’Ortye heeft het bedrijf bijna 60 jaar geleden opgericht. De huidige organisatie heeft 90 medewerkers in dienst voor drie divisies, Transport en Milieu, Haven Op- en Overslag en Zand- en Grindwinning. L’Ortye is een prachtig bedrijf met genoeg plannen voor de toekomst. Binnenkort wordt een aanvang gemaakt met de uitbreiding van de opslagruimte bij L’Ortye in Stein. Er is veel vraag naar overdekte opslagfaciliteiten voor bulkgoederen aan het water en dus bouwt L’Ortye grote loodsen, slaat hierin bulkgoederen op en brengt deze goederen op verzoek van de klant naar de juiste locatie voor verdere verwerking. “Dit kan op ieder moment van de dag, want flexibiliteit, service en betrouwbaarheid staan bij ons voorop”, aldus Jean L’Ortye.

Reageer op dit artikel