nieuws

Samenwerking Kuiken en Helicon MBO Boxtel

Geen categorie

Kuiken servicevestiging Veghel heeft begin dit jaar de eerste groepen leerlingen uit leerjaar 1 van de afdeling Agrotechniek van Helicon Opleidingen MBO Boxtel ontvangen voor praktijkdagen. Tijdens deze praktijkdagen gaan leerlingen groepsgewijs aan de slag met het oplossen van een groot aantal theoretische- en praktijkopdrachten over Volvo grondverzetmachines.

Samenwerking Kuiken en Helicon MBO Boxtel

Onder leiding van Cees Berlo, servicemonteur en leermeester bij Kuiken Servicevestiging Veghel, per toerbeurt bijgestaan door een vijftal docenten van Helicon, zijn ongeveer 55 leerlingen, zes personen per dag, groepsgewijs aan de slag gegaan met het oplossen van diverse vraagstukken. Het uitzoeken van serienummers, benoemen van onderdelen van machines, uitvoeren van een remtest, een tiloefening, wisselen van de bak en een vierkant gat graven van 4×4 meter en 30 centimeter diep behoorden tot de opdrachten.

Kuiken heeft voor deze praktijkdagen gebruik gemaakt van vier Volvo machines. Het betrof een compact graafmachine EC 35 C, een wiellader L 90 F, een rupsgraafmachine EC 180 C en een mobiele graafmachine EW 180 C.

Na een korte uitleg gingen de leerlingen meteen aan de slag, de dag bleek iedere keer weer te kort en het enthousiasme van de leerlingen was erg groot. De opdrachten werden goed en vlot uitgevoerd. Door het enthousiasme van het werken met de machines, werd het lezen van het instructieboek nogal eens overgeslagen. Dit had natuurlijk tot gevolg dat sommige leerlingen de machine met de veiligheidshandel omhoog wilden starten of probeerden te rijden met de parkeerrem in werking. Maar dit alles mocht de pret niet drukken en zowel vestigingsleider van Kuiken Servicevestiging Veghel, Joop Vos en Ton van Helvoirt van Helicon Opleidingen spreken van zeer geslaagde praktijkdagen. “Op deze manier worden de leerlingen gestimuleerd zelfstandig te onderzoeken of zij zich verder willen bekwamen in een technisch beroep en dan uiteraard met name op het vlak van het werken met graafmachines, wielladers en landbouwwerktuigen”.

Tijdens de praktijkdagen ontvingen alle leerlingen een Volvo cap en een certificaat van deelname. De praktijkdagen werden dit jaar voor de eerste keer gehouden, maar zijn zeker voor herhaling vatbaar.

Reageer op dit artikel