nieuws

Ovet-Terneuzen neemt ‘langnek’ in ontvangst

Geen categorie

Afgelopen week is er door Van der Spek Vianen BV bij Ovet-Terneuzen een nieuwe Terex-Fuchs MHL-380 D afgeleverd. De machine is onmiddellijk aan het werk gezet aan de kade bij de kolenoverslag in Vlissingen.

Ovet-Terneuzen neemt ‘langnek’ in ontvangst

De 65 tons overslagmachine is uitgerust met een 11.35 meter bananenboom en een 8,95 lepelsteel waardoor een bereik gehaald kan worden van wel 21 meter.

Voor de aandrijving van de Fuchs MHL-380 D is een Deutz Tier III motor met 273Kw verantwoordelijk. Door het vernieuwde koelsysteem is het bronvermogen van de machine ten opzichte van de vorige serie met 3dB. verminderd. De koeling is vergroot zodat de koelvin minder snel hoeft te draaien en de regeling van de oliekoelvin is thermosstatisch geregeld zodat de motor altijd de juist bedrijfstemperatuur heeft.

Door de standaard hydraulisch in hoogte verstelbare cabine kan een zichthoogte bereikt worden van wel 6,20 meter en daarbij kan de cabine ook nog 2,20 meter naar voren worden geplaatst voor goed zicht bij het beladen en lossen van schepen.

Er is door Van der Spek Vianen op wens van de klant een extra hydraulische functie opgebouwd voor het aansluiten van een trilblok. Dit wordt gebruikt om de geloste kolen te verdichten zodat deze minder volume innemen op de terreinen van Ovet-Terneuzen. Tevens is er een ‘weefstand’ gemonteerd op de machine zodat bij het dichtknijpen van de knijper geen druk wordt uitgeoefend op de bodem van schepen.

Aan de Fuchs is een 4 kuub gesloten grijper gemonteerd waarmee tussen de 700 en 750 ton kolen per uur wordt gelost. Op korte termijn zal er een 5,5 kuub grijper gemonteerd worden gezien de overcapaciteit die nog in de machine zit.

Reageer op dit artikel