nieuws

Opening Europoort-vestiging Lastechniek Europa

Geen categorie

Op donderdag 9 oktober, ’s middags om twee uur, vindt op spectaculaire wijze de officiële opening plaats van de nieuwe Europoort-vestiging van Lastechniek Europa.

Opening Europoort-vestiging Lastechniek Europa

Tijdens de Open Dagen op donderdag 9 en vrijdag 10 oktober is een ieder welkom op de Isarweg 4 (havennummer 5527A) om aanwezig te zijn bij diverse demonstraties van bijzondere lasprocessen, waaronder het lassen onder water, het lassen met een thermische lans en het zogenaamde Fleetweld-lassen (lassen van pijpleidingen met cellulose-elektroden). De openingshandeling zelf zal worden verricht door de heer Henk de Jong, directeur van het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL).

Met de dependance aan de Isarweg 4 (5527A) te Europoort beschikt Lastechniek Europa, dat zijn hoofdvestiging in Nieuwegein heeft, over een tweede faciliteit voor alle gangbare NIL lasopleidingen niveau 1 tot en met 4. Daarnaast kunnen nu ook certificeringen – lasmethode- en lasserskwalificaties – voor bedrijven in de Botlek-regio zeer snel verzorgd worden.
Ook fungeert de nieuwe vestiging als thuisbasis voor verhuur van apparatuur voor handlas-, TIG- en MIG/MAG-lassen. Al met al zal Lastechniek Europa met dit steunpunt zijn status als ‘total supplier’ – apparatuur, toevoegmateriaal, opleidingen, certificering – versterken met de mogelijkheid om snel op wensen van klanten in deze regio te kunnen reageren.

Tijdens deze twee Open Dagen worden behalve demonstraties van het onderwaterlassen in een groot aquarium, ook de procesvarianten ForceArc en ColdArc gedemonstreerd. Beide varianten zijn ontwikkeld door de Duitse fabrikant van lastechnische apparatuur EWM, een van de meest innovatieve ter wereld. Met name het ColdArc lassen, als aanzienlijk productiever alternatief voor het TIG-lassen, beleeft momenteel een doorbraak in Nederland. Ook wordt een hoogwaardig proces voor het lassen van pijpleidingen gedemonstreerd (Lonestar).

Tijdens het open huis zijn diverse fabrikanten uit het programma van Lastechniek Europa vertegenwoordigd, zoals 3M (lashelmen), Böhler-Thyssen (toevoegmateriaal) en Sumner (hulpmiddelen voor pijpleidinglassen). Het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) zal eveneens vertegenwoordigd zijn in de stand opleidingen en certificeringen.

Het is vooral het grote succes van de lasopleidingen in de hoofdvestiging te Nieuwegein geweest, waardoor Lastechniek Europa heeft besloten een tweede vestiging in Europoort te starten. Vorig jaar zijn er niet minder dan 140 diploma’s voor een lastechnische cursus uitgereikt. Tijdens de open dagen hebben bezoekers de mogelijkheid om zich ter plekke in te schrijven voor een dag- of avondopleiding of mee te doen met de wedstrijd ‘herkenning van lasprocessen’. Deelnemers maken kans op het winnen van een Pico lasmachine type 162.

Inschrijven voor een opleiding aan de Isarweg 4 (5527A) is eveneens mogelijk via de website www.lasschool.nl.

Reageer op dit artikel