nieuws

Open Bedrijvendag Cummins België

Geen categorie

Op zondag 5 oktober 2008 opent Cummins Belgium NV in de stad Mechelen haar deuren van 10.00 tot 17.00 uur voor het grote publiek, klanten, relaties en iedereen die geïnteresseerd is in de interne keuken van de Belgische distributeur van Cummins, de grootste producent van dieselmotoren en generatorsets ter wereld.

Open Bedrijvendag Cummins België

Gedurende deze Open Dag, die vier jaar geleden met ongeveer 3000 bezoekers zeer succesvol is verlopen, krijgen de bezoekers via een bepaalde ‘route’ een beeld van de verschillende activiteiten die plaatsvinden binnen het bedrijf. Er zullen verschillende motoren en generatorsets te zien zijn, waarvan enkelen ‘open’ staan, zodat men alle bewegende delen van een draaiende motor van binnenuit kan bestuderen.

Een honderdtal motoren wordt tentoongesteld, waarvan de grootste 12 ton weegt en een cilinderinhoud heeft van 60 liter. Een presentatie van dieseltechniek over 5000 vierkante meter! Technische medewerkers zullen laten zien hoe de motoren werken, aangepast worden naar de wensen van de klant, getest worden in een Test Cell en bespoten worden in een Paintroom. Naast de motoren en generatorsets wordt er ook aandacht besteed aan de afdeling Service en Onderdelen, waar de bezoekers verschillende onderdelen kunnen bekijken en waarbij wordt uitgelegd waar deze voor dienen.

Cummins Belgium NV zal ook van de gelegenheid gebruik maken om haar openstaande vacatures onder de aandacht te brengen van het publiek. Aan het eind van de rit is er tijd om te zitten voor een drankje en een hapje. Voor de kinderen is er een popcornkraam en een springkasteel aanwezig.

De Open Dag is niet alleen een Belgische aangelegenheid. Ook geïnteresseerden uit Nederland zijn van harte welkom om een bezoekje te komen brengen aan deze distributiedochter van Cummins Inc.

Cummins Belgium NV, gevestigd aan de Egide Walschaertsstraat 2 (Industriepark Zuid) te Mechelen (B), is eenvoudig te bereiken via de E19 vanuit Antwerpen richting Brussel. Bij Mechelen neemt men afslag Mechelen Zuid (Technopolis) en gaat men linksaf bij de eerste rotonde. Vervolgens staat er bewegwijzering die de bezoeker naar Cummins leidt. Ook met het openbaar vervoer is Cummins Belgium NV prima te bereiken. Vanaf het Centraal Station te Mechelen neemt men bus 5.

Cummins Inc is een organisatie van complementaire business units, die zich bezig houdt met het ontwerpen, fabriceren, distribueren en onderhouden van motoren en verwante technologieën, zoals brandstofsystemen, motormanagement systemen, lucht behandeling, filtratie, emissie oplossingen en generatorsets. Cummins Inc. bedient haar klanten in meer dan 160 landen door middel van 550 distributiecentra en meer dan 5.000 dealers. Cummins Belgium NV is eigendom van Cummins Inc. en distributeur van Cummins producten en diensten voor België en Luxemburg.

Reageer op dit artikel