nieuws

Nieuw in Nederland: Nagano hoogwerkers op rupsen

Geen categorie

Nagano is een Japanse fabrikant die al jaren gespecialiseerd is in hoogwerkers op rupsen. Al meer dan achttien jaar produceert de fabrikant rupshoogwerkers voor grote merken en beschikt dus over veel know-how.

Nieuw in Nederland: Nagano hoogwerkers op rupsen

Met al deze kennis en ervaring zijn een aantal bijzondere hoogwerkers op rupsen ontwikkeld en is er besloten deze onder eigen naam op de Europese markt te brengen.

De distributie voor Nederland en België is in handen van de Kemp Groep. Kemp, met vestigingen in De Meern (NL) en Hamme (B), heeft met IHI minigraafmachines en rupsdumpers, Kato rupsgraafmachines en Bens rupsdumpers bewezen uitstekend in staat te zijn om onafhankelijke Japanse merken in de markt te zetten. Daar komt nu dus ook een belangrijk merk uit de hoogwerkerbranche bij. Binnen de Kemp Groep gaat Nagano Hoogwerkers BV zelfstandig opereren.

Programma
In eerste instantie gaat deze nieuwe rupshoogwerkerleverancier zich richten op twee modellen. De NA 180JA en de NA 90ZA. De NA 180JA is een hoogwerker op rupsen van ongeveer 10 ton. Het unieke zit in de combinatie van knik en telescoop, hetgeen tot nu toe in deze gewichtsklasse op rupsen nog niet beschikbaar was. Naast een werkhoogte van circa 20 meter en een draagvermogen van 227 kg is de NA180JA compact, multi-inzetbaar en stabiel.

De NA 90ZA is een 7,3 t wegend knikplateau op rupsen met een uniek 180° draaiend platform met een draagvermogen van 600 kilogram. De werkhoogte van deze hoogwerker bedraagt nagenoeg 11 meter en werkt op maximaal 5 meter uit het hart van de machine. Ook deze uitvoering is uniek en vernieuwend.

In een later stadium komen er ook nog twee kleinere hoogwerkers het programma versterken.

Presentatie
Tijdens de Apex in Maastricht op 17, 18 en 19 september zal Nagano Hoogwerkers als onderdeel van de Kemp Groep in Nederland en België op stand 1670 de nieuwste ontwikkelingen van het merk Nagano presenteren.

Reageer op dit artikel