nieuws

Moby 1060 rupsmobiele bekkenbreker vernieuwd

Geen categorie

De Noord Italiaanse fabrikant Rimac, vertegenwoordigd in de Benelux door Marcom uit Rijssen heeft haar middelzware, rupsmobiele bekkenbreker, de Rimac Moby 1060 verder verbeterd. De Moby 1060 breker heeft een grotere breker gekregen met een inloopmaat van 1050 x 650 millimeter. Het betreft, zoals bij alle Rimac brekers een zeer compact gebouwde, rupsmobiele bekkenbreker met […]

Moby 1060 rupsmobiele bekkenbreker vernieuwd

De Noord Italiaanse fabrikant Rimac, vertegenwoordigd in de Benelux door Marcom uit Rijssen heeft haar middelzware, rupsmobiele bekkenbreker, de Rimac Moby 1060 verder verbeterd.

De Moby 1060 breker heeft een grotere breker gekregen met een inloopmaat van 1050 x 650 millimeter. Het betreft, zoals bij alle Rimac brekers een zeer compact gebouwde, rupsmobiele bekkenbreker met een relatief grote capaciteit (55 – 200 t/h, afhankelijk van materiaal, samenstelling en afstelling van de breker).

De compacte bouwwijze en de beperkte transportafmetingen worden bereikt door de consequente toepassing van hoogwaardige staalsoorten, waardoor “slanker” kan worden gebouwd. Het totaalgewicht wordt daardoor eveneens beperkt, bij minstens gelijkblijvende sterkte van het chassis en tevens door de bij Rimac standaard opvouwbare afvoerband de transportlengte wordt verkort. De transportafmetingen l x b x h zijn slechts 10,7 x 2,5 x 3,07 m. Op het werk is de machine 12,3 m lang. De nieuwe RIMAC MOBY 1060 weegt 33 ton.

De fabrikant heeft een achtergrond als gebruiker van dit soort machines en heeft daarom veel werk gemaakt van oplossingen, die stilstandtijd voorkomen of verkorten:
• De afvoerband kan hydraulisch naar voren worden verschoven om verstoppingen onder de breker vrij te maken. Ook veel tijdswinst bij diverse reparaties en onderhoud en het verwisselen van de rubber transportband.
• De breker wordt automatisch gevoed op basis van de vullinggraad van de breker.
• De breker wordt hydraulisch aangedreven en kan twee kanten op draaien.
• De breekopening is traploos hydraulisch verstelbaar, zonder mechanische blokkeringen en de breker kan onder het draaien volledig worden geopend om bijvoorbeeld verstoppingen in de breker op te lossen.
• De breker is beveiligd tegen overbelasting en gaat bliksemsnel open, als er iets onbreekbaars in komt.
• De magneetband hangt in veren om schade te voorkomen en is tevens hydraulisch in de hoogte verstelbaar, biivoorbeeld om verstoppingen onder de magneetband van betonijzer op te lossen.

De machine wordt vervaardigd in de nieuwe, moderne fabriek, die Rimac recent heeft betrokken (foto). De fabrikant verwacht dit jaar uit te komen op een productie van een kleine honderd machines.

Nadere informatie: Marcom, Rijssen.

Reageer op dit artikel