nieuws

Mega pijplijn

Geen categorie

In de haven van de Duitse stad Sassnitz worden de buizen gelost die straks zullen worden gebruikt bij de aanleg van een gaspijpleiding in de Baltische Zee. Vanaf 2009 zal de Franse onderneming Eupec 60.000 buiselementen versmelten tot één grote pipeline die de Russische stad Wyborg en het Duitse Greifswald met elkaar verbindt. Volgens Nord […]

Mega pijplijn

In de haven van de Duitse stad Sassnitz worden de buizen gelost die straks zullen worden gebruikt bij de aanleg van een gaspijpleiding in de Baltische Zee.

Vanaf 2009 zal de Franse onderneming Eupec 60.000 buiselementen versmelten tot één grote pipeline die de Russische stad Wyborg en het Duitse Greifswald met elkaar verbindt. Volgens Nord Stream, de Russisch-Duitse opdrachtgever van dit megaproject, zal de pijplijn een capaciteit hebben van 55 miljard kubieke meter gas per jaar.

Foto: EPA / Stefan Sauer

Reageer op dit artikel