nieuws

Hoogste gebouw ter wereld wordt steeds hoger

Geen categorie

Burj Dubai, het hoogste gebouw ter wereld, dat nog altijd in aanbouw is in Dubai (Verenigde Arabische Emiraten), is nu al 688 meter hoog. Dat heeft de projectontwikkelaar Emaar Properties laten weten. Hoe hoog Burj Dubai uiteindelijk zal worden, is een geheim.

Hoogste gebouw ter wereld wordt steeds hoger

Burj Dubai onttroonde in april 2007 de Taipei 101 in Taiwan (508 meter) als hoogste gebouw ter wereld. De wolkenkrabber telt nu al meer dan 160 verdiepingen.

Aan de toren wordt sinds 2004 gebouwd. Aanvankelijk zou Burj Dubai dit jaar klaar zijn, maar dat is nu verschoven naar september 2009. De werken aan de binnenkant nemen meer tijd in beslag dan gedacht.

Burj Dubai is het centrale element in een gigantisch project van 20 miljard dollar waarbij een nieuwe wijk, Downtown Burj Dubai, wordt opgetrokken. Er zullen 30.000 appartementen in zijn, en de wijk zal ook het grootste winkelcentrum ter wereld huisvesten.

Reageer op dit artikel