nieuws

Graafmachines gestolen bij Boels Deventer

Geen categorie

De medewerkers van verhuurbedrijf Boels aan de Londenstraat in Deventer stonden wel even te kijken toen ze maandagochtend aan het werk wilden gaan. In de omheining was een enorm gat geknipt en twee minigraafmachines waren verdwenen.

Graafmachines gestolen bij Boels Deventer

Ook een enorme dieselcompressor bleek weggehaald van het terrein naast het verhuurbedrijf. “Waarschijnlijk hebben de dieven zondag hun slag geslagen”, treurt Michiel Visser van de Deventer Boels-vestiging. Het is de tweede keer binnen enkele maanden dat het bedrijf is bezocht door het dievengilde. Afgelopen juni was het ook al raak. Visser: “We gaan een nieuw stevig hek plaatsen”.

Afgelopen weekeinde knipten de dieven simpelweg een gat in omheining, groot genoeg om er met een auto doorheen te rijden. Visser vermoedt dat de dieven heel gericht zowel de graafmachines als de compressor hebben gezocht en meegenomen. “Het zijn apparaten die gewild zijn op de markt.”

De Boels-medewerker heeft hoop dat passanten getuige zijn geweest van de diefstal. Hij sluit zelfs niet uit dat deze op klaarlichte dag heeft plaatsgehad. Voor Visser staat in ieder geval vast dat de dieven enige tijd bezig zijn geweest.

De machines en de compressor lagen vast aan kettingen en werden met geweld losgemaakt. Ook gaat het om grote apparatuur die niet gemakkelijk achterin een auto geladen kon worden. “Heel vervelend. De apparatuur was gereserveerd. We hebben klanten moeten teleurstellen.”

Bron: de Stentor

Reageer op dit artikel