nieuws

Eerste Iveco EEV trekkers gaan naar De Klok

Geen categorie

De Klok Logistics heeft onlangs de eerste vier van acht Iveco Stralis trekkers in ontvangst genomen. Deze zijn voorzien van motoren die voldoen aan de EEV-norm (Environmetally Enhanced Vehicle). Deze EEV-norm is een verdere aanscherping van de Euro 5 emissienorm, waarop dit moment slechts Euro 4 vereist is.

Eerste Iveco EEV trekkers gaan naar De Klok

De Iveco trekkers zijn van het model Stralis Active Time en zijn voorzien van een slaapcabine met verhoogd dak. De zuinige 330 pk cursor 8 EEV motoren voldoen zonder toepassing van een roetfilter (die het brandstofverbruik en derhalve de CO2-uitstoot verhoogt) ruimschoots aan de EEV normen. Alle trekkers zijn uitgerust met de unieke geautomatiseerde EuroTronic versnellingsbak.

De Iveco trekkers zullen worden ingezet op de lijndiensten tussen de vijf vestigingen van De Klok Logitics in Nederland en België. Bij de aflevering werd er namens Iveco een kist fruit aangeboden in plaats van het gebruikelijke bosje bloemen om zo het steeds groenere optreden van de transportbranche te benadrukken.

Reageer op dit artikel