nieuws

Diesel gunstiger dankzij lagere olieprijs

Geen categorie

De prijs voor een vat ruwe olie uit de Noordzee bedroeg begin juli nog 146 dollar, maar gisteren daalde de prijs tot onder de 100 dollar. Wanneer deze daling doorzet, zullen ook consumentengoederen, brandstof en vliegtickets goedkoper worden.

Diesel gunstiger dankzij lagere olieprijs

De gemiddelde prijs voor een liter diesel bedroeg gisteren aan de pomp 1,34 euro, waar dat begin juli nog 1,50 euro was. Een liter euro kostte gisteren 1,61 euro tegen 1,69 euro medio juni. Een jaar geleden kostte een liter diesel overigens nog 1,14 euro en een liter benzine 1,47 euro.

Bij KLM werden de brandstoftoelagen op vliegtickets vorige week voor het eerst sinds een jaar verlaagd. Wanneer de olieprijzen onder de 100 dollar per vat blijven, zullen ook de energiekosten volgend jaar omlaag gaan, aldus Michiel Vergeer van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het is volgens hem echter niet te voorspellen of de olieprijs laag blijft.

Foto: ANP

Reageer op dit artikel