nieuws

Derde Fuchs overslagmachine voor SimmereN

Geen categorie

Opnieuw is er bij SimmerN in Groningen een oranje Fuchs afgeleverd door Van der Spek Vianen BV. Het ging deze maal om een 35 tons Fuchs MHL 350 D die voorzien is van een 8.5 meter giek en een 7,2 meter lepelsteel waardoor een maximaal bereik van 16 meter ontstaat.

Derde Fuchs overslagmachine voor SimmereN

Al eerder werden er door Van der Spek Vianen een Fuchs 350 en 360C afgeleverd aan dit bedrijf.

Voor de aandrijving van de Fuchs MHL 350 D is een 7,2 liter Deutz 6-cilinder Tier III motor met 148Kw verantwoordelijk. Door het vernieuwde koelsysteem is het bronvermogen van de machine ten opzichte van de vorige serie met 3dB. verminderd. De koeling is vergroot zodat de koelvin minder snel hoeft te draaien en de regeling van de oliekoelvin is thermosstatisch geregeld zodat de motor altijd de juist bedrijfstemperatuur heeft.

Door de standaard hydraulisch in hoogte verstelbare cabine kan een goede zichthoogte bereikt worden en daarbij kan de cabine ook nog naar voren worden geplaatst voor goed zicht bij het beladen van schaar, vrachtwagens en schepen.

Op wens van SimmereN is de Fuchs uitgerust met een generator van 13kW waardoor er ook een elektromagneet aan de machine gemonteerd kan worden.

Reageer op dit artikel