nieuws

Dag van de Straatmaker 2008 in Rotterdam

Geen categorie

Op 27 september vindt op de Parkkade in Rotterdam de jaarlijkse Dag van de Straatmaker plaats. Dit evenement, dat georganiseerd wordt door de Ondernemersvereniging Bestratingsbedrijven Nederland, heeft als doel het vak van straatmaker in al zijn facetten te promoten. Straatmakers, familie, vrienden en andere belangstellenden zijn van harte welkom op deze gratis toegankelijke kijk- en doedag.

Dag van de Straatmaker 2008 in Rotterdam

Traditioneel onderdeel van de Dag van de Straatmaker is het herstraten van een gedeelte van de bestrating op de locatie van het evenement, door straatmakers die zich hiervoor vrijwillig en belangeloos hebben aangemeld. Aan de parkzijde van de Parkkade wordt zo’n 1200 vierkante meter trottoir met tegels van 30×30 centimeter herstraat, waarvan de helft handmatig en de andere helft machinaal. Verder wordt een deel van een parkeerstrook met gebakken straatklinkers handmatig verbeterd. Ook wordt een gedeelte van ongeveer 50 vierkante meter handmatig bestraat met gebakken straatklinkers, waarmee het aloude ambacht wordt gedemonstreerd.

Vast onderdeel is ook de informatiemarkt, waar bezoekers alles te weten kunnen komen over het straatmakersvak. Daarnaast zijn er veel organisaties aanwezig die een link hebben met het thema van deze editie van de Dag van de Straatmaker: Reïntegratie in het arbeidsproces.

Machinaal straten is de laatste jaren enorm in opkomst. Vandaar dat op het speciaal ingerichte Demo-Doe-terrein alle belangrijke leveranciers van bestratingsmachines en -gereedschappen vertegenwoordigd zijn. Er zijn de hele dag spectaculaire demonstraties en wie dat wil, kan hier ook zelf aan de slag.

Iedereen die belangstelling heeft voor het prachtige vak van straatmaker, is van harte welkom. Ook voor kinderen zijn er gedurende de hele dag activiteiten georganiseerd. De Dag van de Straatmaker vindt plaats op zaterdag 27 september 2008 op de Parkkade in Rotterdam, vlakbij de Maastunnel en de Euromast. Het evenement duurt van ’s ochtends vroeg tot het eind van de middag. Meer informatie is te vinden op www.obn.nl.

Reageer op dit artikel