nieuws

Chicago Spire

Geen categorie

Op deze bouwlocatie in Chicago (Illinois) wordt in 2011 een van de hoogste residentiele wolkenkrabber ter wereld – de Chicago Spire – opgeleverd. Het gebouw, dat van architect Santiago Calatrava een gedraaide vorm heeft meegekregen, zal straks op 610 meter hoogte uitkijken over Lake Michigan.

Chicago Spire

De Chicago Spire krijgt 150 verdiepingen die ruimte zullen bieden aan 1.193 bewoners en verschillende openbare instellingen op een concurrerend niveau met bijvoorbeeld bioscopen, een therapeutische spa, een spectaculair zwembad en een eigentijdse sportschool. De bouwkosten zullen circa 2,4 miljard dollar bedragen.

In The Chicago Spire is geen enkele ruimte hetzelfde waaronder suites, galerijen, woonruimtes met één tot vier slaapkamers en penthouses met unieke plattegrondindelingen en verschillende uitzichten over de stad en de oevers van het meer via de raampartijen vanaf de vloer tot aan het platfond. De aankoopprijzen per unit variëren van 750.000 tot 40 miljoen Amerikaanse dollars.

Op dit moment worden de 34 caissons diep in de rotsachtige grond geboord (foto).

Foto’s: Brian Lemmersey

Reageer op dit artikel