nieuws

Challenger viert productiemijlpaal

Geen categorie

Maart 2008: de 20.000e Challenger-rupstrekker – een MT 835 B – rolde van de productieband in AGCO’s productiefaciliteit in Jackson, Minnesota.

Challenger viert productiemijlpaal

De Challenger-lijn werd oorspronkelijk geïntroduceerd in 1987 door Caterpillar en werd in 2002 door AGCO overgenomen.

“De innovatieve rupstrekkers uit de Challenger-serie waren de eerste in hun soort. Vanaf het moment dat de eerste rupstrekker werd geproduceerd, heeft Challenger de lat steeds hoger gelegd,” aldus Jason Hoult, Challenger Product Marketing Manager voor rups- en kniktrekkers in de Verenigde Staten.

Caterpillar introduceerde het Mobil-trac-systeem in de landbouwsector, speciaal ontworpen om prestaties te verbeteren door een groter contactoppervlak voor tractie te creëren. “De Challenger-serie werd ontworpen voor producenten die de efficiëntie van hun werk met gewassen of grondbewerking willen verhogen, met een afname van verdichting,” voegt Jason toe. “Een grotere bodemdruk leidt tot minder slippen en geeft je meer kracht aan de grond.”

“De derde generatie rupstrekkers, de Challenger MT 800 B-serie is nog groter, sterker, sneller en slimmer dan voorheen. Nieuwe motoren en een breed gamma hebben de lat op het gebied van productiviteit en prestaties nog hoger gelegd. En nu we een nieuwe tijd tegemoet gaan blijven we marktleider en brengen we rupstrekkers naar een hoger niveau,” voegt hij toe.

De 20.000e rupstrekker ging naar D’Arrigo Bros., trouwe klanten van Challenger uit Salinas, Californië. D’Arrigo Bros. Zij waren een van de eersten die broccoli introduceerden in de Verenigde Staten in 1934, en ze blijven marktleiders met meer dan 12.500 ha land waarop ze broccoli verbouwen.

“Ons bedrijf heeft betrouwbare trekkers nodig die 24 uur per dag werken. Challenger biedt ons deze kwaliteitsproducten,” aldus John D’Arrigo over zijn park van 17 rupstrekkers. “Jaarlijks maken we tussen de 3000 en 3500 uur per machine. We hebben sinds de introductie van rupsbanden in 1987 al 60 Challenger-rupstrekkers gekocht en gebruikt. We geven de voorkeur aan rupstrekkers omdat ze meer aanzienlijk meer capaciteit bieden dan gewone machines.

Foto: Challenger viert dat de 20.000e Challenger-rupstrekker van de band af rolt bij AGCO’s productiefaciliteit in Jackson. Vertegenwoordigers van D’Arrigo Bros. die de trekker kochten bij Challenger-dealer Quinn Equipment Inc. ontvingen de sleutels van de trekker uit handen van de medewerkers van het Challenger-productieteam.

Informatie: www.challenger-ag.com.

Reageer op dit artikel