nieuws

Boetes om twee fout vervoerde kranen

Geen categorie

Een loonbedrijf uit Bedum liep woensdag tegen een proces verbaal op omdat het een kraan vervoerde op een tractor met aanhanger. De kraan was tien centimeter te breed en mocht daarom alleen op een voor bijzonder vervoer aanpaste vrachtwagen worden getransporteerd.

Boetes om twee fout vervoerde kranen

Het bedrijf kreeg nog een proces-verbaal omdat bij de kraan een tank met 550 liter dieselolie stond terwijl voor het vervoer daarvan de benodigde vergunning ontbrak. Een deel van de diesel lag naast de tank.

Een transportbedrijf uit Assen werd woensdag op de autosnelweg A7 bij Boerakker eveneens geverbaliseerd. Een 36-jarige chauffeur van dat bedrijf vervoerde met zijn oplegger een kraan die aan beide zijden ver uit stak. De vereiste begeleiding door een verkeersregelaar was echter niet geregeld. De chauffeur mocht met een bekeuring van 480 euro op zak verder rijden.

Foto: De afbeelding is slechts illustratief en heeft geen betrekking op bovenstaande berichten.

Reageer op dit artikel