nieuws

Arco de Visser neemt Hitachi ZX 60 USB in bedrijf

Geen categorie

In Ouwerkerk – de plaats waar in 1953 de zee Schouwen-Duiveland overspoelde en het gat in de dijk werd gedicht door middel van het afzinken van betonnen caissons – leverde Gebr. Pladdet BV uit Biervliet de eerste in Zeeland verkochte Hitachi ZX 60 USB-3 af.

Arco de Visser neemt Hitachi ZX 60 USB in bedrijf

Klussenbedrijf Arco de Visser kocht in 2005 zijn eerste 5-tons minigraafmachine; dit is inmiddels de vierde nieuwe Hitachi graafmachine die Gebr. Pladdet BV afleverde.

De Hitachi ZX 60 USB – momenteel de zwaarste minigraafmachine van Hitachi – is niet alleen een compleet nieuw model. Het is ook een compleet nieuwe ontwikkelde machine, met zwaarder cilinders en gieken.

De machine is tevens voorzien van een voorover kantelbare ruime cabine voor eenvoudig onderhoud, airconditioning, automatische toerentalregeling en bulldozerblad. Het is een machine met een compacte draaicirkel en een onderwagenbreedte van over de rupsen 2000 millimeter.

Door Gebr Pladdet BV werd de machine optioneel voorzien van een sorteergrijperinstallatie, hydraulisch snelwisselsysteem, extra werkverlichting, treeplank, bevestigingsframe voor een vacuüminstallatie en een complete set bakken.
Groeneveld bouwde een automatische centraal vetsmeersysteem op.

Foto: Machinist Jaap Sturm neemt de sleutels in ontvangst van Peter van Liere, vertegenwoordiger van Gebr Pladdet BV, terwijl Arco de Visser en Sturm junior toekijken.

Reageer op dit artikel