nieuws

Twee Bell B 25D’s voor Van Oostrum

Geen categorie

Na vijf jaar trouwe dienst heeft Van Oostrum zijn beide Bell B 25 dumpers ingeruild bij Van der Spek Vianen voor twee nieuwe Bell van het type B 25D.

Twee Bell B 25D’s voor Van Oostrum

De 18 tons dumpers zijn voorzien van zogeheten Franse kleppen aan de achterzijde van de bak. Deze kleppen openen gelijktijdig zodra de bak wordt gekiept.

Voor de aandrijving zorgt zoals gewoonlijk bij een Bell dumper een Mercedes-Benz turbo diesel motor. In de Bell B 25D is een 6 cilinder Euro 3 turbo diesel gemonteerd met 275 Pk.
Deze zorgt via een ZF 6-versnellings automatische versnellingsbak dat deze Pk’s verdeeld worden tussen de 3 assen van de dumper.

Voor het afremmen van de Bell’s zorgen naast de remmen ook hydraulische retarders die op de Bell’s gemonteerd zitten. Deze zorgen voor afremming op de motor zodat de remmen veel minder belast worden en verminderen de daarbij behorende slijtage.

De Bell’s zijn voorzien van een on-board weegsyteem. Deze door Bell zelf ontwikkelde techniek zorgt dat afhankelijk van de lading het brandstofsysteem bijgeregeld wordt waardoor er aanzienlijke brandstofbesparingen worden gehaald.

Voor van Oostrum zijn de Bell’s onder meer voorzien van een overdruksysteem en centrale smering.

Foto: Overhandiging van de sleutels door Fred van de Bor ( Van der Spek Vianen) aan Johan Hack (machinist van Oostrum) onder het toeziend oog van Wout van Oostrum.

Reageer op dit artikel