nieuws

Tegenvallende winst voor Deere & Co

Geen categorie

Wall Street kreeg deze week flink wat slecht nieuws te verwerken. In de machinesector vielen er klappen voor Deere & Co en Caterpillar.

Tegenvallende winst voor Deere & Co

Het Amerikaanse Deere & Co, producent van vooral tractoren en graafmachines, stelt teleur met zijn derdekwartaalcijfers. Het bedrijf heeft last van veel hogere kosten van basisgrondstoffen en transportkosten. De winst in het derde kwartaal bedroeg $ 575 miljoen ($ 1,32 per aandeel) waar de marktconsensus lag op een wpa van $ 1,36.

Anders dan bijvoorbeeld producent van grondverzetmachines Caterpillar, is Deere & Co er onvoldoende in geslaagd meer te exporteren. Het bedrijf haalt tweederde van zijn omzet uit de VS en Canada. Daar gaat het niet geweldig: nog wel op het gebied van de landbouw, maar niet in de huizenbouw.

Naast het missen van de winstverwachting werd Deere & Co afgestraft op een tegenvallende outlook voor het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar.

Deere & Co sloot gisteren 3,2% lager. Caterpillar kreeg een tik mee en sloot 2,8% lager.

Reageer op dit artikel