nieuws

Smit test ’s werelds grootste wrakkengrijper (foto’s)

Geen categorie

Bergingsbedrijf Smit test in een diep gedeelte van de Rotterdamse haven de allergrootste wrakkengrijper ter wereld.
De 240 ton wegende megawrakkenknijper, met een hoogte van maar liefst veertien meter, is in ons land ontwikkeld en gebouwd in opdracht van Smit . De bouwkost en bedragen naar schatting drie miljoen euro.

Smit test ’s werelds grootste wrakkengrijper (foto’s)

De berger gaat de kolossale grijper inzetten voor het opruimen van de autocarrier ’Hyundai No. 105’ die in 2004 bij Singapore na een aanvaring zonk. Van de 4.200 auto’s die aan boord waren is niet veel meer over dan schroot. Het ging vooral om nieuwe suv’s van de merken Kia en Hyundai uit Korea. Smit zal de autowrakken en het schip met de megagrijper aan gort knippen en de delen aan boord van een ponton hijsen.

De grijper is ontwikkeld door het bedrijf Idea Heavy Equipment in Almere en gebouwd bij machinefabriek Breman in Genemuiden. Het apparaat is door bergingsbedrijf Smit in de drijvende bok Taklift 4 gehangen.

Foto’s: Het op transport stellen van de wrakkengrijper (juni 2008) naar de Rotterdamse haven.

Reageer op dit artikel