nieuws

Reef Infra kiest opnieuw voor Scania

Geen categorie

Scania heeft onlangs twee nieuwe trucks afgeleverd aan Reef Infra. Het betreft een Scania 8×4 met vaste kipper en een Scania 6×4 met bakwagen en kraan.

Reef Infra kiest opnieuw voor Scania

De trucks vervangen respectievelijk een Scania 6×6 met kraan inclusief containersysteem en een Scania 6×4 met bakwagen en kraan. Beide trucks zijn door Scania voorzien van het computergestuurde schakelsysteem Opticruise, luchtvering en zij- en achtercamera’s. Met deze nieuwe aanwinsten heeft het bedrijf in totaal vier Scania’s in haar wagenpark.

Reef Infra heeft voor de 8×4 gekozen omdat deze met zijn 480 pk met gemak een dieplader kan trekken en hierdoor uitermate geschikt is om te helpen met het asfalttransport. De auto heeft een lager ledig gewicht, mag één keer zoveel laden als de 6×6 en is makkelijker inzetbaar in combinatie met een dieplader voor het transport van de asfaltverwerkingsset. De 6×4 bakwagen met kraan is vervangen door dezelfde auto, maar met meer pk’s (480) en een zwaardere kraan van 36 t/mtr. Dit voornamelijk om de zeecontainers en de units (10 mtr.) weg te kunnen zetten zonder de veiligheid te moeten uit schakelen.

Foto: De nieuwe Scania R480 8X4 kipper combineert een hoog koppel (maar liefst 2500 Nm) met een laag eigen gewicht.

Reageer op dit artikel