nieuws

Ravage op Amerikaanse kwekerij door bulldozer

Geen categorie

Op een boomkwekerij in de Amerikaanse staat Louisiana heeft een vandaal op een bulldozer onlangs voor ruim één miljoen dollar – zo’n 670.000 euro – aan schade aangericht, aldus het vakblad American Nurseryman.

Ravage op Amerikaanse kwekerij door bulldozer

De bulldozer was gestolen door een onbekende en deze ploegde er rond middernacht mee over tien tunnels en containervelden van het bedrijf Clear Zone Nursery heen. Daarbij werden ondergrondse regenleidingen, bronnen en pompen op doelmatige wijze gesloopt.

“De dader wist wat hij deed, hij wist precies de bronnen en de pompen in het donker te vinden”, aldus Jay Pearson van Clear Zone Nursery in Alexandria. De getroffen kweker vermoedt dan ook dat het niet zomaar om vandalisme ging.

De dader stuurde de bulldozer uiteindelijk kantoorgebouwen van de kwekerij in, om de machine daar achter te laten (foto).

De grootste schadepost was het beregeningssysteem: meer dan een half miljoen dollar aan schade. Voor een kwart miljoen dollar werd aan containerplanten vernield. De rest van de schade was aan tunnels en gebouwen.

Reageer op dit artikel