nieuws

Omgevallen kraan wordt opgeruimd

Geen categorie

De omgevallen hijskraan bij de in aanbouw zijnde Parktoren aan de Prinsenlaan in Het Lage Land is gedemonteerd.

Omgevallen kraan wordt opgeruimd


Werklieden hebben maandag met behulp van verrijdbare kranen de nog staande resten van het gevaarte naar beneden gehaald.

Op 11 juli brak door nog onbekende oorzaak de kraan in stukken. De grote arm met hijslast viel over de veertien verdiepingen heen van het in aanbouw zijnde appartementencomplex. De machinist van de kraan kwam bij het ongeval om het leven. Volgens getuigen zou de man tijdens het instorten uit de machinistenkamer zijn gesprongen. Hij werd later boven op het gebouw teruggevonden en bleek de val niet te hebben overleefd.

Volgens collega’s zou de machinist het ongeval hebben voelen aankomen. Bij het inhijsen van een balkon zou hij de last nog naar zich toe hebben gehaald. Daarmee zou hij hebben voorkomen, dat collega’s getroffen werden.

Het onderzoek van de Arbeidsinspectie heeft nog geen concrete resultaten opgeleverd. Het is wel zo ver gevorderd, dat de kraan niet meer hoeft te blijven staan. Onbekend is wanneer de bouw van de toren kan worden hervat.

Zie ook de berichten hierover op onze site.

Reageer op dit artikel