nieuws

Nieuwe Komatsu PC 210 LC-8 voor Van Schaik

Geen categorie

Het machinepark van Van Schaik Grondverzet BV uit Harmelen is onlangs versterkt met een gloednieuwe door BIA BV geleverde Komatsu PC 210 LC-8 rupsgraafmachine.

Nieuwe Komatsu PC 210 LC-8 voor Van Schaik

De vuurdoop van de PC 210 LC-8 is een project in de nieuwbouwwijk Houten-Vinex. De Komatsu wordt hier ingezet bij het egaliseren en aanleggen van “De Vijfwal”, een langgerekte groene zone van vier kilometer lang en vijfendertig meter breed. Op de vijfwal worden bomen geplant en parallel eraan komen fietspaden te liggen.

Van Schaik Grondverzet BV kent zijn oorsprong in 1976. Begonnen in het agrarische loonwerk kreeg het bedrijf steeds meer opdrachten in de wegenbouw. De eerste mobiele kraan werd dan ook ingezet bij het ontgraven van bouwputten in de regio Utrecht.
In de loop der jaren is het bedrijf uitgegroeid tot een allrounder in de sloop, grond-, weg,- en waterbouw. Verhuur van grondverzetmachines is daarbij ook een belangrijk onderdeel.

Kenmerken
Technische gegevens Komatsu PC 210 LC-8: • krachtige maar brandstof efficiënte Komatsu TierIII 6 cylinder, 148 Pk @ 2.000 tpm • bedrijfsgewicht 21.990 kg • gGronddruk 0,46 kg/cm2 • ergonomische SpaceCab cabine, met perfect zicht rondom • Komtrax, het exclusieve fleetmanagement systeem van Komatsu en • standaard met achteruitkijkcamera, weergave via de fullcolour monitor.

Foto (van links naar rechts): machinist André van Soest, directeur Nico van Schaik en BIA accountmanager Arthur Plomp.

Reageer op dit artikel