nieuws

Kleemann roterende rupsbreker voor Jamorec

Geen categorie

Van der Spek Vianen heeft een nieuwe Kleemann MR 100 Z roterende rupsbreker geleverd aan Jamorec uit Middelburg.

Kleemann roterende rupsbreker voor Jamorec

Eerder leverde Van der Spek ook al een 70 tons Kleemann MR 122 Z rupsbreker en een 32 tons Kleemann MS 18 rupsmobiele zeef af bij Jamorec.

De Kleemann MR 100 Z is uitgevoerd met een recyclingbreker van Kleemann: de SHB10, waarbij de B staat voor Bauschutz = recycling. De machine heeft een basis eigen gewicht van circa 39 ton. Een Scania 6-cilinder DC12 met turbo die een vermogen levert van 268 kW drijft de breker aan. Zoals gewoonlijk bij Kleemann worden alle banden en zeven door middel van elektromotoren aangedreven. Tevens is er een generator aan boord met voldoende capaciteit om een na-geschakelde zeefinstallatie of transportbanden te voorzien van stroom.

Een belangrijk voordeel van de MR 100 Z is, dat hij wordt geleverd met een actieve voorzeef, die uit het te breken materiaal de fijne fractie zeeft. zodat deze niet meer door de breker hoeft en dus geen slijtage en kosten veroorzaakt. Voor het produceren in België is het voorafzeven door middel van een voorzeef verplicht voor certificering van het eindproduct.

Jamorec is met de brekers operationeel in zowel België als Nederland en heeft voor beide landen de benodigde certificeringen zoals onder meer Copro, Komo en de BRL2506 certificaten.

Reageer op dit artikel