nieuws

Illegalen bezetten zeven kranen in Brussel

Geen categorie

Ruim dertig mensen zonder papieren bezetten op dit ogenblik zeven kranen in Brussel. Drieëntwintig van hen zitten op vier verschillende kranen op een werf naast het De Brouckèreplein, zeven anderen zijn gisterenmiddag op een kraan geklommen op de hoek van de Emile Jacqmainlaan en de Mechelsestraat. Ondertussen hebben nog eens zes mensen een kraan bezet aan het Schumanplein en zitten een onbekend aantal op een kraan aan het Paleis voor Schone Kunsten.

Illegalen bezetten zeven kranen in Brussel

Alleen al op het De Brouckèreplein, waar de actie begonnen is, zit een dertigtal asielzoekers op de vier kranen van de werf voor een toekomstig casino, zo meldt een studente van het CAS, het steun- en actiecomité voor de hongerstakende asielzoekers van de Franstalige Université Libre de Bruxelles.

“Ze bezetten nu alle kranen op de werf en hebben de nacht doorgebracht op de verschillende verdiepingen van de kranen”, zegt de studente. “Al die mensen zijn in hongerstaking en een aantal van hen zijn ook in dorststaking. Het is voor hen de enige manier om aan een verblijfsvergunning te geraken.”

Opnieuw
Vannacht hebben een aantal mensen zonder papieren een kraan aan het Paleis voor Schone Kunsten bezet. Om hoeveel mensen het precies gaat is nog niet duidelijk, maar vanochtend kwam ook het nieuws dat zes Marokkaanse vluchtelingen in een kraan op het Schumanplein waren geklommen.
De Brusselse politie zou op de verschillende plaatsen aanwezig zijn.

Bron: Belga

Reageer op dit artikel