nieuws

Hyundai R 320 LC-7A voor Eeltink Zandwinning

Geen categorie

Van der Spek Vianen heeft een nieuwe 34 tons rupsmobiele Hyundai R 320 LC-7A geleverd aan Eeltink Zandwinning uit Nijkerk. De Hyundai is direct aan het werk gezet op een werklocatie van Eeltink in Lelystad.

Hyundai R 320 LC-7A voor Eeltink Zandwinning

De machine is door Van der Spek voorzien van een originele lange lepelsteel van 4050 millimeter. Hierdoor komt het totale graafbereik met de standaardgiek van 6450 millimeter op 11140 millimeter.

Het standaard contragewicht van 6200 kilogram is verzwaard met 1600 kilo, met als gevolg dat de machine nog stabieler op het ponton staat. Tevens is er een camera op de steel gemonteerd om de zandgrijper vanuit de cabine in alle posities te kunnen zien.

De Hyundai R 320 LC-7A is uitgerust met een Cummins 8,3 liter QSC 6-cilinder turbodieselmotor met common-rail inspuiting en deze levert 240 Pk bij 1750 omw/min en voldoet uiteraard aan de laatste Tier-III emissie eisen

De Hyundai wordt voornamelijk ingezet voor het lossen van zandschepen en staat op een ponton van de firma Eeltink. De firma Eeltink is actief in de verkoop van zand in Midden-Nederland. Hiervoor heeft men zelf een zuigschip om het zand te kunnen winnen in de randmeren van Flevoland. Dit zand wordt onder meer geleverd via de eigen loskade van het bedrijf in Elburg.

Reageer op dit artikel