nieuws

Hoogheemraadschap kiest voor Cat 308C CR

Geen categorie

Onlangs heeft het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier haar nieuwe Caterpillar 308C CR rupsgraafmachine in gebruik genomen. De Cat werd voorzien van specifieke aanpassingen om voor uiteenlopende werkzaamheden van het Hoogheemraadschap ingezet te kunnen worden.

Hoogheemraadschap kiest voor Cat 308C CR

Willem, de machinist van de machine is nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van deze machine. ”De werkzaamheden van het Hoogheemraadschap zijn zeer divers. Een van de belangrijkste taken is het in stand houden van erfafscheidingen. Dit betekent onder meer veel maaikorfwerk aan slootoevers. Wij zochten hiervoor een redelijk lichte machine met een groot bereik. Tegelijkertijd moest de machine ook inzetbaar zijn voor normale graafwerkzaamheden, waarbij een groot bereik minder van belang is.”

Op basis van deze informatie heeft Pon Equipment BV de Caterpillar 308C CR zodanig aangepast, dat hij in staat is de diverse werkzaamheden uit te voeren. De machine heeft twee giek combinaties; de standaard giek en een retrofit giek met een bereik van niet minder dan 9 meter. Daarnaast is de machine voorzien van rubbertracks, waardoor de machine perfecte grip behoudt en het, vaak drassige, grasland niet beschadigt.

“Ik ben zeer tevreden over het resultaat. Door het bereik van 9 meter kan ik een sloot in één keer maaikorven en zelfs het gemaaide gras naast de machine lossen. Dat scheelt me veel tijd. De extra brede rubbertracks zorgen voor perfecte grip, ook op natte taluds. Gelukkig is de machine zo ontworpen dat gebruik van extra contragewicht niet noodzakelijk is. Hierdoor kan ik de Cat veel dichter bij de slootrand opstellen en wordt het effectief bereik nog groter”, aldus Willem.

Meer informatie is te vinden op www.catcompacts.nl.

Reageer op dit artikel