nieuws

Eerste Volvo FM 8×4 mixer met I-Shift afgeleverd

Geen categorie

Voor het transport van betonmortel op de Nederlandse markt heeft de Nijmeegse Beton Centrale (NBC) als onderdeel van Mebin, zijn eerste Volvo aangeschaft.

Eerste Volvo FM 8×4 mixer met I-Shift afgeleverd

De truck, een FM 8x4V chassis, is uitgevoerd met Volvo’s geautomatiseerde schakelsysteem I-Shift. De opbouw, een Liebherr mixer van 10 kubieke meter, werd geleverd door Boogert Service uit Nieuwerkerk. Volvo-dealer BAS Groep, vestiging Nijmegen, heeft de eerste Volvo afgeleverd aan NBC / Mebin.

William Mooibroek van NBC / Mebin verwacht dat de wagen 30.000 kilometer per jaar zal gaan rijden. “Het gaat dan vaak om onverharde wegen op bouwplaatsen. Wagens zullen hier zeker onder lijden en dan is het prettig als er een betrouwbare partner achter je staat.”

I-Shift
NBC / Mebin liet zijn Volvo FM speciaal uitrusten met I-Shift. Deze automatisch schakelende versnellingsbak combineert het gemak van een vol-automaat met de dicht opeenvolgende versnellingen van een handbak. “Met behulp van I-Shift kan de chauffeur zich beter concentreren op de weg. Hij hoeft zich geen zorgen meer te maken over koppelen en schakelen. Bovendien is het systeem ARBO vriendelijk. Dit leidt tot minder slijtage aan gewrichten zoals enkel, knie, schouder en elleboog, omdat er niet geschakeld hoeft te worden. Wij verwachten door de inzet van I-Shift uiteindelijk zelfs minder ziekteverzuim op latere leeftijd”, aldus William Mooibroek .

Reageer op dit artikel